Zuppa di pesce
Zuppa di pesce
Anime: Shokugeki no Souma
Apariţie: Episodul 14
Exact cum aţi bănuit Zuppa di pesce este supă de peşte în traducere din italiana de unde şi aceasta îşi are originea.
Ingrediente:
1 kg peşte de mare de soiuri diferite
500 gr amestec de calamar, sepie, crevete (sau cocktail de fructe de mare)
O ceapă
O legătură de frunze de ţelină
Un ardei iute mediu
3-4 căţei usturoi
500 ml sos de roşii
Un morcov
100 ml vin alb sec
O legătură pătrunjel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru această supă se recomandă mai multe tipuri de peşte de mare, cu cât mai multe soiuri cu atât iese supa mai gustoasă. Se curăţă peştele, creveţii, sepiile, calamarii şi se lasă la rece. Se curăţă morcovul, usturoiul, ceapa, ţelina, ardeiul iute şi pătrunjelul după care se taie bucăţele şi se călesc în ulei de măsline. Se adaugă sosul de roşii şi se lasă să fiarbă cca 10 minute după care se adaugă vinul şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă sare, piper, frunzele de ţelină şi pătrunjelul. Se adaugă fructele de mare, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert la foc mic cca 30 de minute. Se pune peştele şi dacă este necesar se completează cu apa. Se lasă oala pe foc până ce sunt fierte toate îngredientele, aproximativ încă 20-30 de minute.
Anime: Shokugeki no Souma
Apariţie: Episodul 14
Exact cum aţi bănuit Zuppa di pesce este supă de peşte în traducere din italiana de unde şi aceasta îşi are originea.
Ingrediente:
1 kg peşte de mare de soiuri diferite
500 gr amestec de calamar, sepie, crevete (sau cocktail de fructe de mare)
O ceapă
O legătură de frunze de ţelină
Un ardei iute mediu
3-4 căţei usturoi
500 ml sos de roşii
Un morcov
100 ml vin alb sec
O legătură pătrunjel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru această supă se recomandă mai multe tipuri de peşte de mare, cu cât mai multe soiuri cu atât iese supa mai gustoasă. Se curăţă peştele, creveţii, sepiile, calamarii şi se lasă la rece. Se curăţă morcovul, usturoiul, ceapa, ţelina, ardeiul iute şi pătrunjelul după care se taie bucăţele şi se călesc în ulei de măsline. Se adaugă sosul de roşii şi se lasă să fiarbă cca 10 minute după care se adaugă vinul şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă sare, piper, frunzele de ţelină şi pătrunjelul. Se adaugă fructele de mare, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert la foc mic cca 30 de minute. Se pune peştele şi dacă este necesar se completează cu apa. Se lasă oala pe foc până ce sunt fierte toate îngredientele, aproximativ încă 20-30 de minute.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu