Borscht
Borscht
Anime: Yuri on ice
Apariţie: Episodul 8
Timp de preparare: 30 de minute
Borscht este exact cum aţi bănuit borş rusesc.
Îngrediente:
500 g carne de vită cu os
Trei morcovi
O ceapă
O rădăcină pătrunjel
O bucăţică de ţelină
500 g sfeclă
Trei cartofi
O roşie
Un sfert de varză albă
200 g sos tomate
Puţin usturoi 1-2 feliuţe
Sare
Ulei
O lingură de oţet
O lingură de zahăr
Smântână
Mod de preparare:
Neapărat trebuie să aveţi carnea de vită şi cu os. Osul şi sfecla dau toată aroma la borş. Se spală carnea şi se pune întreagă la fiert în 3 litri de apă cu sare. Se lasă la fiert cel puţin o oră-o oră şi jumătate. Între timp se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Se taie rondele morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se adaugă în tigaie. Se prăjeşte până se înmoaie legumele. După ce carnea a fiert şi e moale se scoate din apă. Se curăţă de pe os şi se taie bucăţele. Se pune carnea bucăţele înapoi în oală. Se adaugă şi soteul de legume. Dacă a scăzut mult apa se poate adauga un pahar, două de apă. Se lasă totul la fiert. Se pregăteşte sfecla, dacă sfecla este proaspătă se fierbe şi se taie. Dacă e deja sterilizată se taie bucăţele. Se pune sfecla la tigaie la prăjit cu puţin ulei. Se prăjeşte 10-15 minute şi se adaugă sosul de tomate, dizolvat în puţină zeamă de la borş. Se amestecă. Adaugăm o lingură de zahăr şi o lingură de oţet. Se adaugă sfecla în oală. Tăiem cartofii cubuleţe mai mari. Se pun în oală. Se toacă varza şi se adaugă la borş. Se lasă la foc mic la fiert încă o oră. Când este aproape gata se zdrobeşte usturoiul. Se adaugă o lingură de ulei şi sare. Se curăţă roşia de coajă, se taie mărunţel şi se adaugă peste usturoi. Se pune totul în borş şi se mai lasă 10 minute la fiert.
Anime: Yuri on ice
Apariţie: Episodul 8
Timp de preparare: 30 de minute
Borscht este exact cum aţi bănuit borş rusesc.
Îngrediente:
500 g carne de vită cu os
Trei morcovi
O ceapă
O rădăcină pătrunjel
O bucăţică de ţelină
500 g sfeclă
Trei cartofi
O roşie
Un sfert de varză albă
200 g sos tomate
Puţin usturoi 1-2 feliuţe
Sare
Ulei
O lingură de oţet
O lingură de zahăr
Smântână
Mod de preparare:
Neapărat trebuie să aveţi carnea de vită şi cu os. Osul şi sfecla dau toată aroma la borş. Se spală carnea şi se pune întreagă la fiert în 3 litri de apă cu sare. Se lasă la fiert cel puţin o oră-o oră şi jumătate. Între timp se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Se taie rondele morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se adaugă în tigaie. Se prăjeşte până se înmoaie legumele. După ce carnea a fiert şi e moale se scoate din apă. Se curăţă de pe os şi se taie bucăţele. Se pune carnea bucăţele înapoi în oală. Se adaugă şi soteul de legume. Dacă a scăzut mult apa se poate adauga un pahar, două de apă. Se lasă totul la fiert. Se pregăteşte sfecla, dacă sfecla este proaspătă se fierbe şi se taie. Dacă e deja sterilizată se taie bucăţele. Se pune sfecla la tigaie la prăjit cu puţin ulei. Se prăjeşte 10-15 minute şi se adaugă sosul de tomate, dizolvat în puţină zeamă de la borş. Se amestecă. Adaugăm o lingură de zahăr şi o lingură de oţet. Se adaugă sfecla în oală. Tăiem cartofii cubuleţe mai mari. Se pun în oală. Se toacă varza şi se adaugă la borş. Se lasă la foc mic la fiert încă o oră. Când este aproape gata se zdrobeşte usturoiul. Se adaugă o lingură de ulei şi sare. Se curăţă roşia de coajă, se taie mărunţel şi se adaugă peste usturoi. Se pune totul în borş şi se mai lasă 10 minute la fiert.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu