Takoyaki
Takoyaki
Anime: Mob Psycho 100
Apariţie: Episodul 2
Tigaie pentru Takoyaki
Mi s-a cerut reţeta de la Takoyaki, iar eu fireşte ascult cu sfinţenie rugăminţile voastre. Takoyaki sunt nişte bile de aluat care sunt umplute cu caracatiţă. Sunt servite pe frigărui şi acoperite cu sosuri sărate şi cu un strat de alge marine.
Ingrediente:
Un ou
O lingură sare
O lingură praf de copt
O lingură sos de soia
Două linguri supă dashi sau sos de peşte
200 gr făină
750 ml apă rece
Caracatiţă fiartă
Ghimbir murat (Beni shoga)
Ceapă verde
Agedama
Sos de stridii
Maioneză
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă oul, sarea, supa sashi sau sosul de peşte, sosul de soia şi se amestecă. Se adaugă treptat apă rece şi se amestecă bine ca să nu formeze cocoloaşe. Pentru Agedama se amestecă două linguri şi jumătate apă, o lingură oţet din orez şi o lingură cu vârf făină. Într-o tigaie cu ulei încinsă se ''picură'' cu lingura aluatul. Se ia de pe foc atunci când capătă o culoare aurie. Încinge-ţi tigaia, ungeti-o cu ulei şi turnaţi din compoziţie până când se umple fiecare slot. Puneţi în fiecare câte o bucată de caracatiţă, ghimbir, agedama şi ceapă verde. Turnaţi deasupra încă puţin aluat.
Anime: Mob Psycho 100
Apariţie: Episodul 2
Tigaie pentru Takoyaki
Mi s-a cerut reţeta de la Takoyaki, iar eu fireşte ascult cu sfinţenie rugăminţile voastre. Takoyaki sunt nişte bile de aluat care sunt umplute cu caracatiţă. Sunt servite pe frigărui şi acoperite cu sosuri sărate şi cu un strat de alge marine.
Ingrediente:
Un ou
O lingură sare
O lingură praf de copt
O lingură sos de soia
Două linguri supă dashi sau sos de peşte
200 gr făină
750 ml apă rece
Caracatiţă fiartă
Ghimbir murat (Beni shoga)
Ceapă verde
Agedama
Sos de stridii
Maioneză
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă oul, sarea, supa sashi sau sosul de peşte, sosul de soia şi se amestecă. Se adaugă treptat apă rece şi se amestecă bine ca să nu formeze cocoloaşe. Pentru Agedama se amestecă două linguri şi jumătate apă, o lingură oţet din orez şi o lingură cu vârf făină. Într-o tigaie cu ulei încinsă se ''picură'' cu lingura aluatul. Se ia de pe foc atunci când capătă o culoare aurie. Încinge-ţi tigaia, ungeti-o cu ulei şi turnaţi din compoziţie până când se umple fiecare slot. Puneţi în fiecare câte o bucată de caracatiţă, ghimbir, agedama şi ceapă verde. Turnaţi deasupra încă puţin aluat.
Shokuyoku o sosoru !POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu