Victoria Sponge Cake
Victoria Sponge Cake
Anime: Black Butler
Timp de preparare: 45 de minute
Denumirea acestei prăjituri a fost dată după Regina Victoria a Mării Britanii care se spune că preferă o felie din acest pandispan cu ceaiul de după-amiază.
Ingrediente:
Patru ouă
225 g zahăr tos
225 g făină
Două linguriţe praf de copt
225 g margarină sau unt
Gem de zmeură
Frişcă
Mod de preparare:
Într-un castron mai mare spargeţi ouăle apoi adăugaţi făină amestecată cu praful de copt, untul/margarina şi zahărul tos. Mixaţi până se obţine o compoziţie omogenă însă aveţi grijă să nu mixaţi prea mult, opriţi-va de îndată ce toate îngredientele s-au omogenizat. Luaţi două forme de prăjitură cu baza detaşabilă(20 cm) tăiaţi două cercuri de hârtie de copt şi acoperiţi baza formei. Împărţiţi aluatul de prăjitură în două părţi egale şi turnaţi în formele de prăjitură. Coaceţi în cuptorul încins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau până ce trece testul scobitorii. Când sunt gata scoateţi formele din cuptor şi lasaţi-le deoparte cam 10 minute să se răcorească apoi scoateţi blaturile pe un grătar şi puneţi-le deoparte până ce s-au răcit complet. Îndepărtaţi hârtia de copt. Când blaturile s-au răcit aşezaţi unul dintre blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hârtia de copt în sus apoi adăugaţi gemul de zmeură. Întindeţi frişca peste gemul de zmeură. Aşezaţi cel de-al doilea blat deasupra ei. Ornaţi cu zahăr pudră sau cu fructe în centru la alegere.
Anime: Black Butler
Timp de preparare: 45 de minute
Denumirea acestei prăjituri a fost dată după Regina Victoria a Mării Britanii care se spune că preferă o felie din acest pandispan cu ceaiul de după-amiază.
Ingrediente:
Patru ouă
225 g zahăr tos
225 g făină
Două linguriţe praf de copt
225 g margarină sau unt
Gem de zmeură
Frişcă
Mod de preparare:
Într-un castron mai mare spargeţi ouăle apoi adăugaţi făină amestecată cu praful de copt, untul/margarina şi zahărul tos. Mixaţi până se obţine o compoziţie omogenă însă aveţi grijă să nu mixaţi prea mult, opriţi-va de îndată ce toate îngredientele s-au omogenizat. Luaţi două forme de prăjitură cu baza detaşabilă(20 cm) tăiaţi două cercuri de hârtie de copt şi acoperiţi baza formei. Împărţiţi aluatul de prăjitură în două părţi egale şi turnaţi în formele de prăjitură. Coaceţi în cuptorul încins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau până ce trece testul scobitorii. Când sunt gata scoateţi formele din cuptor şi lasaţi-le deoparte cam 10 minute să se răcorească apoi scoateţi blaturile pe un grătar şi puneţi-le deoparte până ce s-au răcit complet. Îndepărtaţi hârtia de copt. Când blaturile s-au răcit aşezaţi unul dintre blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hârtia de copt în sus apoi adăugaţi gemul de zmeură. Întindeţi frişca peste gemul de zmeură. Aşezaţi cel de-al doilea blat deasupra ei. Ornaţi cu zahăr pudră sau cu fructe în centru la alegere.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu