Sake
Sake
Anime: Donten ni Warau
Apariţie: Episodul 2
Ştiu că aţi văzut în una din reţete Sake adica vin din orez şi probabil nu prea vă convine să îl cumparaţi şi nu ştiţi cu ce să îl înlocuiţi. Nici eu nu am ştiut atunci, dar acum am găsit o reţetă foarte utilă pentru voi.
Ingrediente:
1.5 kg orez alb cu bon rotund
567 g koji(orez infestat cu spori de aspergillus)
1 g drojdie uscată
4 litri de apă distilată sau filtrată
Metodă de preparare:
Spălaţi orezul într-o strecurătoare, sub jet de apă rece, clătindu-l bine până când apa de pe el este limpede. Puneţi orezul într-un bol, acoperiţi-l cu 5-8 cm de apă rece şi lăsaţi-l la înmuiat timp de aproximativ 90 de minute. Puneţi orezul într-o strecurătoare metalică, în interiorul unei oale, umplută cu 1,25 cm de apă. Acoperiţi oala şi fierbeţi orezul la abur timp de aproximativ 60 de minute. Între timp sterilizaţi ustensilele, întroducând găleata de fermentaţie, capacul acesteia, cana gradată, capacul etans şi alambicul în apă fierbinte timp de 10 minute, uscându-le apoi bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie curat. Amestecaţi ingredientele(orezul făcut la abur, koji, drojdia şi apa) în găleata pentru fermentaţie.
Anime: Donten ni Warau
Apariţie: Episodul 2
Ştiu că aţi văzut în una din reţete Sake adica vin din orez şi probabil nu prea vă convine să îl cumparaţi şi nu ştiţi cu ce să îl înlocuiţi. Nici eu nu am ştiut atunci, dar acum am găsit o reţetă foarte utilă pentru voi.
Ingrediente:
1.5 kg orez alb cu bon rotund
567 g koji(orez infestat cu spori de aspergillus)
1 g drojdie uscată
4 litri de apă distilată sau filtrată
Metodă de preparare:
Spălaţi orezul într-o strecurătoare, sub jet de apă rece, clătindu-l bine până când apa de pe el este limpede. Puneţi orezul într-un bol, acoperiţi-l cu 5-8 cm de apă rece şi lăsaţi-l la înmuiat timp de aproximativ 90 de minute. Puneţi orezul într-o strecurătoare metalică, în interiorul unei oale, umplută cu 1,25 cm de apă. Acoperiţi oala şi fierbeţi orezul la abur timp de aproximativ 60 de minute. Între timp sterilizaţi ustensilele, întroducând găleata de fermentaţie, capacul acesteia, cana gradată, capacul etans şi alambicul în apă fierbinte timp de 10 minute, uscându-le apoi bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie curat. Amestecaţi ingredientele(orezul făcut la abur, koji, drojdia şi apa) în găleata pentru fermentaţie.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu