Baci di Dama
Baci di Dama
Anime: Arcana Famiglia
Timp de preparare: 20 de minute
Baci di Dama sau în traducere săruturile doamnei sunt nişte fursecuri uşor crocante cu alune şi ciocolată topită originare din zona Piemonte oraşul Tortona.
Ingrediente:
150 g zahăr pudră
300 g unt
Un gălbenuş
450 g făină
150 g migdale
Un praf de sare
200 g ciocolată belgiană
Mod de preparare:
Mai întâi pregătiţi aluatul: tăiaţi untul rece bucăţele şi amestecaţi-l cu zahărul pudră, cu mixerul la viteză mare până aveţi o spumă. Adăugaţi gălbenuşul şi sarea şi amestecaţi bine. Luaţi migdalele şi mărunţiţile prin blender foarte fin, la fel de fin ca făina. Adăugaţi făina şi făina de migdale peste amestecul de şi continuaţi să amestecaţi cu mixerul. Va rezulta un aluat tare şi foarte bine legat. Lasaţi aluatul la rece 10-15 minute sau până cuptorul este încins la 180 de grade. Pregătiţi două tăvi mari pe care le tapetaţi cu hârtie de copt. Formaţi biluţele de aluat de mărimea unei alune de pădure şi aşezaţi-le pe tavă lăsând 2 cm distanţă între fiecare. Coaceţi fursecurile 10-12 minute sau până se crapă uşor deasupra. Când fursecurile sunt reci le puteţi lipi două câte două folosind ciocolata amăruie pe care o topiţi la baie de abur, apoi o lăsăm să se răcească la temperatura camerei, altfel va curge din fursecuri. Puneţi câte un sfert de lingură de ciocolată pe fursec, apoi îi lipiţi jumătatea.
Anime: Arcana Famiglia
Timp de preparare: 20 de minute
Baci di Dama sau în traducere săruturile doamnei sunt nişte fursecuri uşor crocante cu alune şi ciocolată topită originare din zona Piemonte oraşul Tortona.
Ingrediente:
150 g zahăr pudră
300 g unt
Un gălbenuş
450 g făină
150 g migdale
Un praf de sare
200 g ciocolată belgiană
Mod de preparare:
Mai întâi pregătiţi aluatul: tăiaţi untul rece bucăţele şi amestecaţi-l cu zahărul pudră, cu mixerul la viteză mare până aveţi o spumă. Adăugaţi gălbenuşul şi sarea şi amestecaţi bine. Luaţi migdalele şi mărunţiţile prin blender foarte fin, la fel de fin ca făina. Adăugaţi făina şi făina de migdale peste amestecul de şi continuaţi să amestecaţi cu mixerul. Va rezulta un aluat tare şi foarte bine legat. Lasaţi aluatul la rece 10-15 minute sau până cuptorul este încins la 180 de grade. Pregătiţi două tăvi mari pe care le tapetaţi cu hârtie de copt. Formaţi biluţele de aluat de mărimea unei alune de pădure şi aşezaţi-le pe tavă lăsând 2 cm distanţă între fiecare. Coaceţi fursecurile 10-12 minute sau până se crapă uşor deasupra. Când fursecurile sunt reci le puteţi lipi două câte două folosind ciocolata amăruie pe care o topiţi la baie de abur, apoi o lăsăm să se răcească la temperatura camerei, altfel va curge din fursecuri. Puneţi câte un sfert de lingură de ciocolată pe fursec, apoi îi lipiţi jumătatea.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu