Fortune Cookies
Fortune Cookies
Fortune Cookies sau prăjitură cu ravaş este mai mult cu specific chinezesc decât japonez, dar a fost extrem de cerută de voi. În mare ea nu are nimic inedit, nici măcar gustul ceea ce o face specială este fix bileţelele cu citate motivaţionale sau ''predicţii'' din interior. Este exact ca oul cu surprize, poate nu toată lumea se omoară pentru ciocolată, dar suntem foarte curioşi de surpriză.
De îndată ce aflaţi cum se prepară aceste prăjiturele cu ravaş puteţi începe sa scrieţi în ele orice fel de mesaj doriţi să îl trasmiteţi celor care le va consuma.
Ingrediente:
Două albuşuri de ou
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1/2 linguriţă esenţă de migdale
3 linguriţe de ulei
8 linguriţe făină
2 linguriţe amidon
8 linguriţe zahăr
3 linguriţe apă
Răvaşe
Mod de preparare:
Mai întâi încingeţi cuptorul şi pregătiţi o tavă tapetată cu hârtie de copt. Într-un castron bateţi albuşurile spumă ca pentru bezele. Adăugăţi jumătate din cantitatea de zahăr, esenţă de vanilie, esenţa de migdale şi uleiul şi continuaţi să mixăţi. Apoi adăugăţi şi restul de zahăr şi făină amestecată cu amidonul. Amestecăţi apoi cu cele trei linguriţe de apă, luăţi câte o lingură din compoziţie şi turnăţi pe hârtia de copt apoi cu spatele lingurii nivelăţi compoziţia trasând un cerc cu diametrul de 5 centimetri, este bine să trasaţi pentru început numai două astfel de cercuri, căci după copt se vor întări foarte repede. Dăţi tava la cuptor pentru 5 minute sau până când marginile aluatului vor căpăta o culoare uşor maronie. Pregătiţi răvaşele şi îndoiţi-le în două. Imediat ce aluatul este gata, cât încă este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cuţit, dezlipiţi fursecul de pe hârtia de copt şi îl întoarceţi pe partea cealaltă. În mijlocul fursecului aşezăm răvaşul îndoit în două. Uniţi cele două margini ale fursecului, apăsând bine ca să se lipească între ele. Imediat luăţi fursecul şi mulaţi-l pe marginea unei căni, trebuie să îl ţineţi câteva secunde pentru a căpăta forma specifică prăjiturelei.
Fortune Cookies sau prăjitură cu ravaş este mai mult cu specific chinezesc decât japonez, dar a fost extrem de cerută de voi. În mare ea nu are nimic inedit, nici măcar gustul ceea ce o face specială este fix bileţelele cu citate motivaţionale sau ''predicţii'' din interior. Este exact ca oul cu surprize, poate nu toată lumea se omoară pentru ciocolată, dar suntem foarte curioşi de surpriză.
De îndată ce aflaţi cum se prepară aceste prăjiturele cu ravaş puteţi începe sa scrieţi în ele orice fel de mesaj doriţi să îl trasmiteţi celor care le va consuma.
Ingrediente:
Două albuşuri de ou
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1/2 linguriţă esenţă de migdale
3 linguriţe de ulei
8 linguriţe făină
2 linguriţe amidon
8 linguriţe zahăr
3 linguriţe apă
Răvaşe
Mod de preparare:
Mai întâi încingeţi cuptorul şi pregătiţi o tavă tapetată cu hârtie de copt. Într-un castron bateţi albuşurile spumă ca pentru bezele. Adăugăţi jumătate din cantitatea de zahăr, esenţă de vanilie, esenţa de migdale şi uleiul şi continuaţi să mixăţi. Apoi adăugăţi şi restul de zahăr şi făină amestecată cu amidonul. Amestecăţi apoi cu cele trei linguriţe de apă, luăţi câte o lingură din compoziţie şi turnăţi pe hârtia de copt apoi cu spatele lingurii nivelăţi compoziţia trasând un cerc cu diametrul de 5 centimetri, este bine să trasaţi pentru început numai două astfel de cercuri, căci după copt se vor întări foarte repede. Dăţi tava la cuptor pentru 5 minute sau până când marginile aluatului vor căpăta o culoare uşor maronie. Pregătiţi răvaşele şi îndoiţi-le în două. Imediat ce aluatul este gata, cât încă este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cuţit, dezlipiţi fursecul de pe hârtia de copt şi îl întoarceţi pe partea cealaltă. În mijlocul fursecului aşezăm răvaşul îndoit în două. Uniţi cele două margini ale fursecului, apăsând bine ca să se lipească între ele. Imediat luăţi fursecul şi mulaţi-l pe marginea unei căni, trebuie să îl ţineţi câteva secunde pentru a căpăta forma specifică prăjiturelei.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu