Eggnog (18+)
Eggnog
Anime: Shugo Chara! Party!
Eggnog este în traducere lichior cu ouă care se serveşte adesea în America la sărbători importante precum Crăciunul sau Ziua Recunoştiinţei. Originile acestei băuturi sunt oarecun necunoscute, se pare că totul a început undeva în Anglia medievală şi era specifică aristocraţiei. Eggnog-ul a traversat oceanul Atlantic odată cu coloniile britanice şi a devenit rapid popular în America. Ba chiar în 23-25 Decembrie 1826 a avut loc răscoala Eggnog-ului, când membri ai Academiei Militare au furat whiskey pentru a face eggnog la o petrecere de Crăciun.
Atenţie acest preparat conţine alcool şi nu este recomandat persoanelor sub 18 ani !
Ingrediente:
Două căni lapte
6 galbenuşuri de ouă
O cană zahăr
O cană rom alb
O linguriţă scorţişoară
Două linguriţe esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Într-o oală amestecăţi laptele cu o linguriţă de vanilie şi una de scorţişoară şi lăsăţi la foc mic până fierbe şi dă în clocot. Lăsăţi să se răcească puţin. Între timp într-un vas separat frecăţi gălbenuşurile şi zahărul până când o compoziţia devine cremoasă. Turnăm încet peste crema de gălbenuşuri laptele, amestecând constant. Compoziţia o puneţi la bain marie şi amestecaţi în continuu până începe să se îngroaşe. Apoi lăsaţi să se răcească, aproximativ o oră. După acest interval puneţi o cană de rom puţin câte puţin, gustaţi şi opriţi-vă atunci când consideraţi că este pe gustul vostru. Cantitatea de alcool din băuturi poate fi diferită şi există riscul să îl faceţi prea tare. Alături de rom puneţi şi o linguriţă de vanilie şi amestecaţi.
Anime: Shugo Chara! Party!
Eggnog este în traducere lichior cu ouă care se serveşte adesea în America la sărbători importante precum Crăciunul sau Ziua Recunoştiinţei. Originile acestei băuturi sunt oarecun necunoscute, se pare că totul a început undeva în Anglia medievală şi era specifică aristocraţiei. Eggnog-ul a traversat oceanul Atlantic odată cu coloniile britanice şi a devenit rapid popular în America. Ba chiar în 23-25 Decembrie 1826 a avut loc răscoala Eggnog-ului, când membri ai Academiei Militare au furat whiskey pentru a face eggnog la o petrecere de Crăciun.
Atenţie acest preparat conţine alcool şi nu este recomandat persoanelor sub 18 ani !
Ingrediente:
Două căni lapte
6 galbenuşuri de ouă
O cană zahăr
O cană rom alb
O linguriţă scorţişoară
Două linguriţe esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Într-o oală amestecăţi laptele cu o linguriţă de vanilie şi una de scorţişoară şi lăsăţi la foc mic până fierbe şi dă în clocot. Lăsăţi să se răcească puţin. Între timp într-un vas separat frecăţi gălbenuşurile şi zahărul până când o compoziţia devine cremoasă. Turnăm încet peste crema de gălbenuşuri laptele, amestecând constant. Compoziţia o puneţi la bain marie şi amestecaţi în continuu până începe să se îngroaşe. Apoi lăsaţi să se răcească, aproximativ o oră. După acest interval puneţi o cană de rom puţin câte puţin, gustaţi şi opriţi-vă atunci când consideraţi că este pe gustul vostru. Cantitatea de alcool din băuturi poate fi diferită şi există riscul să îl faceţi prea tare. Alături de rom puneţi şi o linguriţă de vanilie şi amestecaţi.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu