Gyoza
GYOZA
Anime: Amaama to Inazuma
Gyoza sau mai bine pe romaneste coltunasi japonezi sunt o delicatesa arhiceruta pe acest blog mai demult, dar am tot uitat deci va rog sa ma scuzati.
Ingrediente:
Pentru aluat:
170 ml apă
200 g făină
Pentru umplutură:
200 g carne tocata de porc
Varză
Nira(praz sau ceapă verde)
Usturoi
Ghimbir
Sake (sau orice tarie nearomată)
Sos de soia
Sare
Piper
Ulei de Susan
Iar pentru sos: Sos de soia si Oţet
Mod de preparare:
Pentru aluat amestecaţi ingredientele şi frământati aluatul până obţineţi o compoziţie fină şi nelipicioasă. Acoperiţi aluatul cu un prosop umed şi lăsaţi-l deoparte cateva minute. Separaţi aluatul în 30 de bucăţi şi formaţi din fiecare bucată câte un disc subţire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Mijlocul fiecărui disc trebuie să fie uşor mai gros decât marginile. Pentru umplutură tocaţi fin nişte frunze verzi de varză, ceapă verde sau praz, ghimbir şi usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie să fie egală cu cantitatea cărnii. Presăraţi varza cu sare şi lasaţi-o deoparte câteva minute. Apoi scurgeţi apa din varză. Amestecaţi varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul şi carnea împreună şi adăugaţi sare, piper, sos de soia, sake şi ulei de susan. Amestecaţi foarte bine. Umpleţi discurile de aluat cu câte puţin din compoziţia obţinută. Umeziţi marginile discului cu puţină apă (doar un semicerc). Închideţi gyoza formând aproximativ 6 falduri. Prăjiţi gyoza în puţin ulei până se rumenesc, apoi adăugaţi apă cât să le acopere pe jumătate. Ţineţi la foc mare până se evaporă apa, apoi luaţi gyoza de pe foc. Pentru sos amestecaţi cantităţi egale de sos de soia şi oţet.
Anime: Amaama to Inazuma
Gyoza sau mai bine pe romaneste coltunasi japonezi sunt o delicatesa arhiceruta pe acest blog mai demult, dar am tot uitat deci va rog sa ma scuzati.
Ingrediente:
Pentru aluat:
170 ml apă
200 g făină
Pentru umplutură:
200 g carne tocata de porc
Varză
Nira(praz sau ceapă verde)
Usturoi
Ghimbir
Sake (sau orice tarie nearomată)
Sos de soia
Sare
Piper
Ulei de Susan
Iar pentru sos: Sos de soia si Oţet
Mod de preparare:
Pentru aluat amestecaţi ingredientele şi frământati aluatul până obţineţi o compoziţie fină şi nelipicioasă. Acoperiţi aluatul cu un prosop umed şi lăsaţi-l deoparte cateva minute. Separaţi aluatul în 30 de bucăţi şi formaţi din fiecare bucată câte un disc subţire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Mijlocul fiecărui disc trebuie să fie uşor mai gros decât marginile. Pentru umplutură tocaţi fin nişte frunze verzi de varză, ceapă verde sau praz, ghimbir şi usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie să fie egală cu cantitatea cărnii. Presăraţi varza cu sare şi lasaţi-o deoparte câteva minute. Apoi scurgeţi apa din varză. Amestecaţi varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul şi carnea împreună şi adăugaţi sare, piper, sos de soia, sake şi ulei de susan. Amestecaţi foarte bine. Umpleţi discurile de aluat cu câte puţin din compoziţia obţinută. Umeziţi marginile discului cu puţină apă (doar un semicerc). Închideţi gyoza formând aproximativ 6 falduri. Prăjiţi gyoza în puţin ulei până se rumenesc, apoi adăugaţi apă cât să le acopere pe jumătate. Ţineţi la foc mare până se evaporă apa, apoi luaţi gyoza de pe foc. Pentru sos amestecaţi cantităţi egale de sos de soia şi oţet.
Shokuyoku o sosoru !
POFTĂ BUNĂ !
Comentarii
Trimiteți un comentariu